Kekova Batık Şehir Tekne Turu | Kekova Tekne Turu
Akdeniz’de en popüler tekne turu etaplarından olan Kaleköy-Kekova-Batık Şehir tekne turu için birçok seçenek bulunuyor. Genellikle Kaş’a tatile gelenler oradaki teknelerle ya da Üçağız’a gelerek buradaki teknelerle turlara çıkarlar. Size 3. bi seçeneği söyleyeyim eminim ki en uygun fiyatlı olanları da buradan kalkan teknelerdir. Aynı zamanda zamanınızın çoğunu yolda geçirmek zorunda kalmıyorsunuz.
Kaş’tan batık şehir turu için tekneyle 3 saat yol almak gerekiyor. Çayağzı Limanından kalkan teknelerle ise 30-40 dakikada batık şehre varıyorsunuz.. Kekova adasını, Korsan Mağarasını, Kekova Batık Şehri, Kaleköy (Simena) Antik Kentini gezerek, Burç, Tersane, Akvaryum, Esmeralda, Hamidiye, Ekizler, Çamlık ve Gökkaya koylarında yüzebilirsiniz. Biz @akkayaboat_demre_kekovatekne_t Gökhan Kaptan ve eşi Fatoş abla ile tura çıktık, lezzetli yemekleri, çay ve meyve ikramı ile turumuz daha da tatlandı.. Öğleden sonra hava biraz kapandı ama yine de güzellikleri görmemize engel olamadı
Tekne turu fiyatları 2500 TL ile 3500 TL arasında kişi sayısına ve yemekli yemeksiz olması durumuna göre değişkenlik gösteriyor. En sağlıklı bilgi için @akkayaboat_demre_kekovatekne_t ile iletişime geçebilirsiniz.
Gökhan Kaptan 0554 908 23 07 | Kekova Tekne Turu
Ayrıca Demre’ye gidersem nerede konaklarım, nereleri gezebilirim, hangi aktiviteleri yaparım sorularınızın cevabını @holidaydemre de bulabilirsiniz.
Demre’ye gittiğinizde görmeniz gereken yerler;
Çayağzı Karemlik Çayı
Çayağzı Burguç Şifalı Suları
Myra Antik Kenti
Likya Uygarlıklar Müzesi ve Andriake Ören Yeri
Noel Baba Müzesi
Sülüklü ve Taşdibi plajları
Demre Kuş Cenneti
Lezzet durakları;
Sülüklü plajı Deniz Restoran
Merkezde bulunan Gaziantepliler Restoran
Mavi Yengeç için Tutku Restoran
Ev yapımı hamburger için Kahverengi Mutfak
Dondurma ve tatlı için Nur Pastanesi
Kekova, Kaleköy (Simena) ve Üçağız Gezi Rehberi- Kekova Gezilecek Yerler
Tüm Dünyayı etkisi altına alan coronavirus nedeniyle bu yaz tatil yapmak isteyenler izole bölgeleri seçmek isteyeceklerdir. Hele ki Şehirdeki gürültü ve koşuşturmadan yorulanlar, sıkılanlar için Kekova’da yer alan Kaleköy (Simena) tam da huzurun adresi olacak bir yer. Türkiye’nin Akdeniz’deki en büyük adası olan Kekova, Üçağız ve Kaleköy’ü kapsayan bölgeye adını vermiş durumda. Üzerinde yaşam olmayan kayalık ve maki bitki örtüsünün yer aldığı Kekova adasının tam karşısında yarımada olan ülkemizde ulaşımı tekne ile gerçekleştirilen otantik atmosferiyle Kaleköy (Simena) nadide bir sahil köyü.
KEKOVA’NIN ADI NEREDEN GELİYOR?
Buranın adı (Likya dilinde: Dolichiste) aslında kekik ova olup zamanla söylene söylene daha kolay olan Kekova ismini almış. Bu bölgede çok fazla kekik bulunmasından dolayı ve kekik yağı üretimi de bir hayli fazla.
ÜÇAĞIZ KÖYÜ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?
Kaş’a 33, Demre’ye 20 Antalya şehir merkezine ise 165 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kaleköy’e gidebilmek için öncelikle Üçağız Köyü’ne ulaşmalısınız. Üçağız’a giden yol, hafif virajlı ve denize doğru ilerleyen bir yol. Dolayısıyla muhteşem bir manzara eşliğinde yolculuk edeceksiniz. Bizim yaptığımız gibi kısa kısa molalar vererek manzaranın fotoğraflarını ve videolarını çekebilirsiniz.
Üçağız Köyü’nde arabanızı park ettikten sonra rezervasyonunuzu yaptığınız pansiyon ile iletişim kurmanız gerekiyor çünkü Kaleköy’e araçla gidilecek yol olmadığından sizin konaklamanızı sağlayacak kişiler Üçağız limandan tekne ile alıp 10-20 dakika arasında zevkli bir deniz yolculuğu ile Kaleköy’e ulaştırıyorlar. Tabi ki rezervasyonunuzu çok çok önceden yaptırmayı unutmayın Kaleköy küçük ve şirin bir köy bu nedenle konaklayabileceğiniz çok pansiyon yok. Kaleköy’de araç seslerinden uzak, kuş cıvıltıları ve deniz sesinin olduğu muhteşem bir doğa sizleri bekliyor. Üçağız’dan çıkıp deniz üzerinden yola devam ederken sevimli ve doğayla iç içe olan Kaleköy’ü görmeye başladığınızda size huzur ve sakinlik dolu günler sunacağının sinyallerini daha o ilk an da hissediyorsunuz.
Üçağız’dan tekne ile Kaleköy’e geçişimizi sağlayan @mehtappansiyon Saffet beye buradan da teşekkür ediyoruz.
Aslında Kaleköy’e araç ile de ulaşım mümkün ama bir yere kadar oradan yaklaşık 1 km’lik patika yolu yürüdüğünüz zaman köye varıyorsunuz genelde o yolu köy halkı kullanmıyor.
KALEKÖY’DE NERELERİ GEZMELİYİM?
Kaleköy’de gezebileceğiniz ya da keşfedebileceğiniz çok fazla yer yok. Küçük ve dar patikalar ile taş merdivenlerle birbirine bağlanan ve butik otellere dönüştürülmüş evler, sahil kenarındaki lokantalar, Kaleköy’e ismini veren kalesi ve gününüzün çoğunu zevkle değerlendirebileceğiniz denizi diyebiliriz.
SİMENA ANTİK KENTİ
Simena, antik bir Likya kenti. Bölgede yapılan araştırmalarda bazı yazıtlara ulaşılmış Tarihi M.Ö 4. Yüzyıla dayanıyor. Kekova adası karşısında yarımada olarak yer alıyor en sağlam kalıntı ise günümüze kadar hala sağlamlığını ve canlılığını koruyan manzarasına doyamadığımız Kaleköy Kalesi. Sahilden yukarıya dik, patika ve taş merdivenli bir yoldan kaleye ulaşılabiliyor. Simena Antik Kenti 1. Derece Arkeoloji Sit Alanı olarak tescilli bir bölge konumunda. Kaleye ulaştığınızda ilk gözünüze çarpan kalıntı kayaya oyularak yapılmış 7 oturma sıralı, yaklaşık 300 kişi kapasiteli olan Simena’nın en önemli kalıntıları arasında olan tiyatro olacak. Kaya mezarları, su sarnıçları, kale surları ve diğer kalıntıları da burada görmeniz mümkün.
Kale’ye çıkış 2020 Haziran fiyatı kişi başı 14 TL ayrıca müzekart ile de giriş yapabilirsiniz.
DENİZDE KANO KEYFİ
Pırıl pırıl denizinde bol bol yüzmenin yanında kano keyfi yapmayı unutmayın. Genelde konakladığınız pansiyon ve ya otelin kanolarını kullanarak Kaleköy kıyılarını keşfe çıkıp doğuya doğru kürek çektiğinizde Hamidiye koyuna varıp orada da yüzebilirsiniz. Ayrıca sabah erken saatlerde dalgalar çıkmadan Kekova adasına gidip gelmek iyi bir spor olacaktır şansınız varsa o esnada caretta carettalara ya da yunus balıklarına rastlayabilirisiniz.
ÜÇAĞIZDAN TEKNE TURLARI
Üçağız Limanı’ndan hareket eden tekneler ile hayran kalacağınız koylara, batık şehirlere ve antik kentlere saatlik, yarım günlük ya da tam günlük turlar ile gidebilirsiniz. Kararınızı verdikten sonra turkuaz sulara açılıyorsunuz. Kekova’nın kimsesiz koyları, pırıl pırıl denizi ve suya gömülmüş batık şehire koskocaman tarihine tanıklık ediyorsunuz. Bizim önerimiz alt taban kısmı cam olan tekneler ile tura çıkmanız nedeni suyun altında kalan kalıntıları daha net görebilmeniz için. Turlar için daha detaylı fiyat bilgilendirmesi için Üçağız Kekova Deniz Yolcu Taşıyıcı Kooperatifinden bilgi alabilirisiniz.
2020 yılı Haziran ayı fiyatlarında;
Klasik tur 1,5 saat; Theimussa kaya mezarları, Simena Kaleköy, Batık Kent ve Tersane Koyu (yüzme) 400 TL
Yarım gün tur 3,5 saat; Theimussa kaya mezarları 1 saat, Simena Kaleköy mola, Batık Kent, Tersane Koyu (yüzme) ve Akvaryum koyu yüzme 750 TL
Tam gün tur; Akvaryum koyu, Tersane koyu, Batık kent , Korsan mağarası, Gökkaya koyu, Burç Koyu, Simena Kaleköy ve adalar. 1,250 TL.
Burada bazı bölümler koruma altında, Kekova’nın hemen yanı başında bulunan batık şehrin zarar görmemesi için denize girmek ve dalış yapmak yasak.
Kısa kısa bilgiler;
Kaleköy deniz kıyısında bulunan restoranlarda taze tutulmuş balıklarının tadına bakmayı unutmayın.
Kaleköy’de 25-30 civarı ev pansiyon bulunmakta nüfusu kışın azalıp doğal olarak yazın artmakta.
Köylülerin yapmış oldukları el işlerinden sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.
Kekik, Ada çayı ve Keçi boynuzu buraya özgü alabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.
Keçi sütünden ev yapımı dondurma yemeyi unutmayın.
Kaleköy’de konakladığımız yerden bahsetmek gerekirse;
Mehtap Pansiyon; 1983’ten günümüze bir aile işletmesi.
Kekova adası manzarasına en hakim noktada yamaç üzerinde yapılmış toplamda 8 odası bulunan kimisinde deniz manzaralı balkon kimisinde bahçe manzaralı, balkon, wifi, klima, tv, duş, lavabo, wc ve çift-tek ya da çift-çift kişilik yatakları bulunan, ortak kullanım teraslarda manzaranın keyfini çıkartabileceğiniz, ailenizle rahat rahat doğa içinde izole tatil yapma fırsatı yakalayacağınız bir aile işletmesidir.